Retornem als nostres inicis

A principis de 1900, els nostres besavis elaboraven el pa de manera tradicional seguint  els mètodes més artesans.  Aleshores utilitzaven farines de proximitat, masses mare, ferment natural, llargues fermentacions… Quasi 100 anys després retornem als nostres orígens. Recuperem el pa que feien els nostres avantpassats. Elaborem un pa 100% artesà, natural i amb molt  sabor i durabilitat. En definitiva, els que ens demanen els nostres clients.

Gamma de pa Artesà de qualitat

Ens esforcem diàriament per poder oferir-vos un pa d’alta qualitat, fet sense presses i respectant els reposos necessaris perquè el nostre producte resultant sigui del tot satisfactori.

Utilitzem les millors farines de proximitat,  amb massa mare i llevat. En alguns productes hem substituït el llevat per llevat natural, més conegut com ferment natural.  Aquest llevat natural ens dona al nostre pa unes característiques molt enriquidores: més color i aroma, més durabilitat  i  conservació, i més acidesa i sabor.

Els pans Arenas Molins són fets a mà  i amb llarga fermentació, així garantim totes les seves propietats.

 El nostre gran secret és la cocció del pa. La major part del nostre pa està cuit en forn giratori de pedra.  Es posa directament de l’armari de fusta on s’ha fermentat, a la pala de fusta que l’ introdueix al forn. La cocció del pa al forn giratori de pedra assegura una bona cocció, uniformitat, i una bona sola. El nostre forn quasi centenari és el nostre gran tresor.

Gamma de pa artesà fet a mà: us oferim una amplia gama de varietats de pa natural

Barra de 1/4 i 1/2: El clàssic de sempre. Pa blanc amb massa mare i llarga fermentació.

Barra Rústica: Pa de blat i una mica de sègol fet a a mà amb molta massa mare.  Cuita al forn de sola. El sabor del pa rústic de sempre.

Pa Nostre: Pa de blat amb gran quantitat de massa mare i ferment natural Levain.  Format en barra, “xusco” i rodó.

Pa de Neu: Pa tou de blat amb mantega i llet. Ideal per a grans i nens. Format en barra de 200 grams, 100 grams i panets. També  figures per als nens com els cargols.

Pa de Motlle: Pa natural amb mantega i llet. L’autèntic pa de motlle artesà.  La versió sandwich del pa de neu.

Pa d’Espinacs * Pa amb espinacs per facilitar el transit intestinal.  Laxant natural.

Pa de Cereals: Pa elaborat amb farina integral amb una selecció de 8 cereals. Molt digestiu. Format bastó o “xusco”.

Pa Àrab:  Pa pla rodó amb una mica d’oli.  Ideal per sucar en salses o omplir-lo de condiments. La part de sobre es cruixent la resta es tou.

Pa sense sal:  Pa rústic  de blat sense sal. Format en rodó i barra rústica.

Pa d’anous*: Pa tou semblant al pa de neu però amb anous. Format pa rodó i panet.

Pa de Fruits secs*: Pa de fruits secs, contenen uns assortiment de fruits secs com avellanes, ametlles, albercoc, festucs, panses, anous, figues i pinyons.

Pa 100% Espelta*: en dos formats. Barra per entrepans i  “xusco”. Ideal per persones amb digestions pesades i lentes. Pa ecològic.

Pa del Faraó (Kamut)* – Varietat primitiva del blat, podríem dir que és la primera varietat del blat amb la que es va fer el pa. El nom científic d’aquest blat és el Triticum turgidum, més conegut com a blat del faraó o Kamut, degut a que sorgeix de l’Antic Egipte. El nostre pa del faraó el fem amb la forma de “xusco” i barra d’espiga, perquè et puguis fer els entrepans. Es molt recomanable perquè es molt digestiu com l’espelta però la seva conservació es millor degut a que es més tou. Pa ecològic.

PA DE PAGÈS CATALÀ: Tenim la IGP , indicació geogràfica protegida del pa de pagès català. Aquesta és la màxima garantia que poden tenir els nostres clients del nostre producte. Tant els ingredients com el proces de producció està controlat per una auditoria externa per garantir aquesta qualitat.  El pa de pagès de sempre amb farines de proximitat i qualitat, gran hidratació, massa mare, reposos en bloc i bola, i cocció al nostre forn de sola, el pots trobar al Molins de Rei a Arenas Molins. Format de 200,  400 grams i 800 grams.

Figures de pa:  Ens satisfà oferir una gamma pels més petits, de pans divertits. Pa sa i 100%  natural en formes diverses com de  cocodril, tortuga, camell de Molins, o el clàssic cargol. També oferim el panet de pastisseria, un panet que elaboren els nostres pastissers una mica més dolç  ideal pels petits més llaminers.

Altres pans: Pa alemany (pa dens de sègol i espelta), Pa de sègol (pa fosc amb un contingut d’un 80% sègol i 20% blat), pa d’olives (barreta d’olives negres), pa d’oli (pa individual tipus focaccia),  pa de  màquina, integral, de panses i anous, de xocolata i taronja,  pa provençal (amb toc de sal), barra 4 punxes (amb sèsam torrat) etc…

ESPINACS:  contenen molta fibra per això faciliten el transit intestinal juntament amb que contenen molts minerals que faciliten l’absorció dels aliments. El ferro, magnesi , potassi, fòsfor, iode, sodi son presents. També són rics amb proteïnes, i vitamines, moltes amb gran poder antioxidant.

ANOUS: Les anous es consideren un antioxidant gracies al seu contingut en vitamina E. Prevén l’envelliment, certs tipus de càncer i malalties cardiovasculars. Aporten quantitats importants de vitamines B, que afavoreixen el bon funcionament dels músculs i cervell. Les anous són riques en fibra, beneficien el trànsit intestinal i prevenen el càncer de colon.

FRUITS SECS: Ens aporten una gran quantitat de valuosos minerals, antioxidants com la vitamina E, seleni, fibra, proteïnes vegetals i grasses beneficioses pel cor.

ESPELTA:  L’espelta es una varietat del blat considerada juntament amb la farina de faraó (Triticum turgidum), coneguda comercialment farina de Kamut, una de les originaries de l’actual blat. Els minerals que podem trobar a l’espelta són sodi, potassi, calci, fòsfor, ferro, zinc, silici, magnesi… També proporciona  varietats  de vitamines del grup B, B1, B2, B3 i vitamina E. Conté els 8 aminoàcids essencials que necessita l’organisme diàriament.  La vitamina B 2 ajuda a l’organisme a digerir millor aquests aminoàcids.

TRITICUM TURGIDUM – BLAT DEL FARAO- KAMUT: És antioxidant, gracies al gran contingut de Vitamina E. Adequat per persones amb problemes cardiovasculars, ajuda evitar  la oxidació del colesterol. És més gustos,  conté menys aigua i és ric amb minerals i proteïnes. També comporta menys al·lèrgies i és més digestiu degut a que no ha patit tantes modificacions com el blat normal.